8 päivää MM-kisoihin

Tätä tapahtumaa on odotettu kovasti sitten Lontoon paralympiafinaalin. Koko vuosi paralympialaisten jälkeen on ollut hienoa aikaa mutta tiedossa oli, että hommia pitää alkaa tekemään ja lujaa, jotta pysytään edelleen kansainvälisellä huipulla. Treenijaksot ovat sujuneet pääosin suunnitellusti. Ainoastaan kevään kyynärhermon oireilu aiheutti huolta mutta nyt sekin on poissa päiväjärjestyksestä.

MM-kisoihin Ranskan Lyoniin (19.-28.7) siis voin lähteä hyvin mielin ja näyttäisi siltä, että vauhtini tulisi olemaan hyvällä mallilla. Kevään mittaan muiden kilpailijamaiden mediat ovat ilmoittaneet maansa edustajien vievän mitalit mutta lopulliset tekstithän kirjoitetaan vasta maaliviivan jälkeen. Eikö niin. Paralympiafinaalin hopeamitalisti italialainen Alvise DiVidi lienee nytkin yksi kovimmista vastustajistani. Hän on moninkertainen arvokisamitalisti ja hyvin tunnettu persoona Italiassa. Mielenkiintoista talven ja kevään  aikana oli se, että Italian teeveen pääkanavalla pyörivässä mainoksessa kuvataan minun kelaustani ja takana tuleva italialaiskelaaja on jätetty kokonaan kuvaamatta J

Muut ehdottomasti kovimmat vastustajat tulee olemaan Iso-Britannian Stephen Osborne, Algerian Mohamed Berrahal ja Meksikon edellisten MM-kisojen tuplamestari 100m ja 200m Edgar Navarro. Osbornen kanssa olen tänä vuonna kilpaillut kahdesti voitokkaasti mutta muista pahimmista kilpailijoista on tietoa vain rankingtaulukosta ja valmentajiensa sekä median kautta. Näihin tietoihin (ainakin valmentajien 😉 lienee syytä suhtautua varauksellisesti. Joka tapauksessa, treeni on purrut hyvin ja uskon olevani ennätysvauhdissa. Maailmanennätyksiä en ihan odota Ranskasta koska siinä tarvitsee myös hyvin suotuisat tuulet ja nopean radan. Ranskan radasta minulla ei ole kokemusta mutta mistäpä sitä tietää..

Kisat ovat jo nyt Ranskassa ja monissa maissa herättäneet valtavan kiinnostuksen ja kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) mukaan kisalähetyksiä maiden pääkanavilla suorana tarjoavat ainakin Ranska, Iso-Britannia ja 2016 Olympia- ja Paralympiakisojen kotimaa Brasilia. Myös YLE on ilmoittanut näyttävänsä suomalaissuorituksia. Omat kisani kisataan ma 22.7 ja to 25.7. Maanantaina 100m T51 finaali kisataan klo 19.27 (palkintojenjako klo 20.49) Suomen aikaa. Torstaina 200m T51 finaali kisataan klo 18.10 Suomen aikaa (klo 19.45 palkintojenjako). Kisoja voi seurata suorana IPC:n youtube kanavalta osoitteessa http://www.youtube.com/paralympicsporttv

Koitan kirjoitella matkan varrella ainakin facebook urheilijaprofiilini kautta eli käy tykkäämästä sivujani niin kuulet enemmän J.

Nyt siis otetaan iisisti tuhoamatta hyvää kuntoa! Peukut pystyyn Suomen joukkueelle!

 

Jätä kommentti